spinner

Music for Dive Bars

wo 23 nov 2022
Thema: Crosslinks

Truus de Groot in WORM. Zondag 27 november de ‘radio-opera’
Music For Dive Bars in Dr. Klangendum om 24:00 uur.

Truus de Groot deed de afgelopen weken een residentie bij Worm en bracht
een gedeelte daarvan door in de geluidsstudio, waar ze de ‘radio-opera’
Music For Dive Bars voor Dr. Klangendum en WORM maakte.

Op zondag 27 november om 24:00 uur te horen in Dr. Klangendum.

Het is eigenlijk (ook) een soort vervolg op een ander radiostuk dat Truus de Groot vele
jaren geleden in de Worm Studio maakte, ‘Truus Makes Waves’.

Music For Dive Bars bestaat uit 10 liedjes, in de Wormstudio gecomponeerd en opgenomen, gelardeerd met commentaar van Johnny Dowd. Grote kans dat dit ook nog op plaat uitgebracht gaat worden, maar daar later meer over.

Voor degenen die Truus de Groot niet kennen. De Groot, onder artiestennaam beter bekend als kortweg Truus, is een Nederlandse experimenteel muzikante woonachtig in de Verenigde Staten. De Groot werd aanvankelijk vooral bekend omdat ze een prominente bespeler was van de kraakdoos.
De Groot begon haar carrière bij de Foolsband, die de voorloper is van wat later Doe Maar zou worden. Daarna voegde ze zich eind jaren 70 bij de experimentele band Nasmak, verliet deze band na een jaar en startte haar eigen band Plus Instruments. De band verhuisde naar Amerika, alwaar onder andere Lee Renaldo (Sonic Youth) zich bij de band voegde. In Amerika richtte ze enkele jaren later de punkabillyband Trigger & The Thrill Kings op. Verder werkte ze onder andere samen met Rhys Chatham en bracht ze in de negentiger jaren een aantal solo-platen uit.